سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جامعه دانشجویی کشور به فرش ایرانی می اندیشد

جامعه دانشجویی کشور به فرش ایرانی می اندیشد

فرش دستباف ایرانی یکی از نمودهای ارزنده تاریخ، فرهنگ، تمدن و هویت اسلامی به شمار می رود که با تاریخ، فرهنگ، هنر و اقتصاد مردم ایران زمین و هویت فرهنگی این کشور عجین شده است و جشنواره دانشجویی فرش موجب شد تا جامعه دانشجویی کشور به فرش ایرانی بیندیشند.
حمید کارگر (دبیر جشنواره فرهنگی، هنری فرش) با بیان این مطلب در نشست خبری جشنواره اظهار داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فرش دستباف را دستاویزی قرار داده است تا دانشجویان ایرانی به فرش بیشتر بیندیشند و با آفرینش و خلق آثار ادبی، علمی و هنری در این جشنواره حضور یابند که انجمن علمی فرش ایران و مرکز ملی فرش ایران نیز حامیان این حرکت شدند.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فرهنگی، هنری فرش در این نشست با بیان اینکه این جشنواره بهانه ای مناسب برای پیوند اندیشه‌های جوان و خلاق دانشجویان کشور با هویت تاریخی، فرهنگی و هنری کهن ایران است گفت: این جشنواره می‌تواند باعث ایجاد پویایی و نشاط در جامعه دانشگاهی و پیوند خوردن آنها با گذشته و بنیان‌های فرهنگ و تمدن ایرانی شود و امیدواریم با تداوم آن در سالهای آتی اثرگذاری بیشتری را شاهد باشیم.
کارگر همچنین افزود: فرش کالایی چند وجهی است و در کنار جنبه‌های اقتصادی و اشتغالزایی به عنوان یک محصول هنری نیز قلمداد می‌شود و در طول تاریخ 3 هزار ساله خود با فرهنگ، تاریخ، تمدن و هنر ایرانیان آمیخته شده است.
وی که در جمع خبرنگاران رسانه ها و در نشست خبری جشنواره در وزارت علوم سخن می گفت ادامه داد: دبیرخانه جشنواره کار خود را از ابتدای سال تحصیلی آغاز کرد و پس از ارسال پوستر و فراخوان و انجام اطلاع رسانی های لازم، دانشجویان علاقه مند تا هشتم اسفند فرصت داشتند که آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند .
وی عنوان کرد: علاقه مندان برای شرکت در این جشنواره می توانستند آثار خود را در چهار گرایش کلی در حوزه فرش دستباف، طراحی، رنگرزی، بافت و ابداع و نوآوری، هنرهای تجسمی، آثار ادبی و نوشتاری و بخش آزاد به دبیرخانه ارسال کنند.
کارگر تأکید کرد: با توجه به محدودیت موضوع که منحصر به فرش دستباف ایرانی بود و نیز با توجه به نوپا بودن این حرکت، پیش بینی می کردیم که تعداد کمی از دانشجویان در این جشنواره فرش شرکت کنند اما خوشبختانه شاهد استقبال گسترده ای از سوی دانشجویان بوده ایم که تا به امروز هزار اثر قابل داوری به دبیرخانه ارسال شده است.
وی عنوان کرد: بیشترین آثار ارسالی به دبیرخانه در رشته های فیلم، عکس، داستان، شعر و طرح و نقش فرش بوده است.
دبیر جشنواره فرهنگی، هنری فرش تأکید کرد: جشنواره فرش از یکم تا پنج اردیبهشت در دانشگاه کاشان برگزار می شود و درزمان برگزاری جشنواره آثار برگزیدهدر همه قالبها اعم از شعر، فیلم، تئاتر و... ارایه خواهد شد و در کنار آن نمایشگاه خاصی برای عرضه آثار هم برگزار می شود.
کارگر با اشاره به انتخاب شهر کاشان برای برگزاری جشنواره تأکید کرد: کاشان از خاستگاهها و مناطق مهم فرشبافی ایران است و دانشگاه کاشان نیز برگزار کننده نخستین دوره رشته کارشناسی فرش برای دانشجویان بوده است.
وی عنوان کرد: جشنواره فرش با همکاری اداره امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، انجمن علمی فرش ایران، مرکز ملی فرش ایران و شرکت سهامی فرش ایران برگزار می شود و دانشگاه کاشان نیز به عنوان میزبان برنامه های اصلی جشنواره نقش شایسته ای را ایفا می کند.